Curriculum vitae drs. Harm H. Loopstra

Harm Loopstra is financieel expert met een jarenlange ervaring als financier van ondernemingen. Specialisaties zijn Werkkapitaalfinanciering, Onroerend Goed en Rentederivaten. Harm Loopstra is per 1 mei 2012 toegetreden als Partner bij NASH.

Harm Loopstra heeft in 1987 zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Daarna is hij werkzaam geweest in diverse functies bij de Amro Bank en later de ABN AMRO Bank. Rode draad was het helpen van ondernemers om hun plannen te realiseren. Van het financieren van een voetbalstadion tot het mogelijk maken van buitenlandse acquisities.

Harm Loopstra is de laatste 10 jaar voor ABN AMRO Bank actief geweest als eindverantwoordelijke voor de zakelijke markt in Heerlen en later in Maastricht. Vanuit die ervaring kent hij veel Limburgse bedrijven en heeft hij goede ingangen bij diverse instanties.

Zijn werk bij NASH concentreert zich op financieringsvraagstukken, rentederivaten, ondersteuning in financieel zware tijden (inclusief reorganisaties) en kapitaals-bescherming (hoe beleg ik mijn vermogen veilig?). Daarnaast begeleidt hij enkele familiebedrijven in de overdracht naar de volgende generatie.

“Ik help ondernemers bij hun uitdagingen met de bank”, is de vertaling die Harm er zelf aan geeft. Soms is dat het regelen van financiering, maar het kan ook begeleiding zijn als de onderneming door de bank wordt overgedragen naar bijzonder beheer of een discussie over een renteswap. Financiering geschiedt tegenwoordig ook steeds meer uit niet-bancaire bronnen. Het is in alle gevallen cruciaal is dat het plan klopt en op de juiste manier bij de bank of andere financier wordt aangeleverd. Hier komt de jarenlange ervaring van Harm goed van pas.

Harm is bereikbaar onder zijn mobiele nummer: 06-46105122.