Curriculum vitae drs. Edgar L.P.J. Janssens MBA

Na voltooiing van de studies bedrijfseconomie en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, met in beide studies als specialisatie corporate finance en financieringsstructuren, heeft Edgar Janssens ervaring opgedaan bij diverse toonaangevende financiële instellingen, zoals ABN AMRO Bank, ING Bank, KBC Bank en Deloitte Management Consultants, en heeft daarvoor gewerkt en gewoond in diverse landen, o.a. Verenigde Staten, Zuid-Korea, Roemenië en diverse West-Europese landen (1986 – 2001).

In het vervolg van zijn carrière heeft de Edgar Janssens bij diverse prominente organisaties gezichtsbepalend activiteiten geleid op het snijvlak van financiën, commercie en strategie en was hij dagelijks actief op terreinen als financiële analyse, financiële structurering, fusies en overnames, strategische turn-arounds, private equity, doorstarts, advisering en begeleiding van ondernemingen, vanuit rollen als bankier, ondernemer, directeur van een familiebedrijf, adviseur en commissaris.

Tussen 2006 en 2010, in zijn rol als zakelijk directeur van ABN AMRO Bank in Limburg, heeft de heer Janssens aan de Insead Business School en het Amsterdam Institute of Finance enkele aanvullende executive programma’s op diverse gebieden afgerond.

Vanaf 2010 is Edgar Janssens als partner verbonden aan NASH Consulting en is hij succesvol in de begeleiding van ondernemers op gebieden als het waarderen van ondernemingen, ondersteuning bij koop of verkoop en de realisatie van ondernemingsfinanciering, zowel bancair als anderszins (bijvoorbeeld crowdfunding, uitgifte van obligaties of het vinden van investeerders) en tevens combinaties daarvan. Daarnaast is hij als bestuurder actief in enkele stichtingen en verenigingen.

Edgar Janssens heeft enkele publicaties op zijn naam staan op terreinen als strategische financieringsconstructies, overdracht en financiering van familiebedrijven, financiële insolventie en credit scoring analyse.

Edgar Janssens is bereikbaar per email op janssens@nashconsulting.nl of op zijn mobiele nummer 06 21840455.